Yoga mot spillavhengighet

HowIsYogaBeneficialVisste du at yoga og meditasjon kan ha positive effekter på spillavhengighet? Yoga har en unik evne til å frambringe indre ro, gjennom å flytte fokus fra eksterne problemer og bekymring, og over på kropp og sjel. mange som sliter med spilleavhengighet vil ofte oppleve betalingsproblemer, som igjen kan få svært negative konsekvenser for mental velvære og psykisk helse. Nattesøvnen kan bli forstyrret, og fokus tas bort fra andre viktige områder. For gamblere som for andre, er det viktig å oppretteholde et balansert liv, uten for mye stress og bekymringer. Yoga kan være det perfekte hjelpemiddel i så måte. Du kan forøvrig lære mer om yoga på denne siden, og finne den perfekte yogapraksis for deg. Vi har også samlet noen relevante tips og ideer for hvordan du kan få et balansert og avslappet forhold til gambling – uten å måtte gi avkall på alt det positive gambling har å by på.

Tips og triks for den balanserte gambler

  • Ta pauser i spillingen. Dette er viktig for å klarne tankene, og ta bedre avgjørelser – både hva gjelder pengeinnsats og konsentrasjon i spillingen. Lette puste- og meditasjonsøvelser er fin avveksling, og vil kunne hjelpe på stress og uroligheter.
  • Tenk nøye gjennom hva som er din motivasjon for å spille. Hva er det som driver deg? Mange som opplever et avhengighetsforhold til spilling, rapporterer at de alltid ønsker å fortsette, uavhengig av resultat. Ønsket om å vinne tilbake det man har tapt er noe som går igjen hos mange, men også lykkefølelsen av å vinne gjør at mange satser gevinsten og fortsetter.
  • Vurder dine finanser, og avklar hvordan du finansierer gamblingen. Dersom spillingen skjer på bekostning av viktigere finansielle forpliktelser, og man i økende grad benytter kreditt for å dekke spillutgifter, er det grunn til bekymring. Da er det viktig at man erkjenner problemet, og søker hjelp.